donderdag 27 september 2012

Vingerloze handschoen gehaakt

De herfst is weer begonnen, de wintermaanden komen eraan. Hét moment om weer sjaals, sloffen en handschoenen te haken om lekker warm te blijven. En natuurlijk ook omdat het gewoon leuk is!

Deze vingerloze handschoenen zijn super makkelijk om te maken! Ook voor de beginnende haker: 




Het garen wat ik heb gebruikt is een combinatie van Drops Delight (14) paars groen mix en Drops Vivaldi (21) oud groen. Het eerste garen is een sokkengaren met een kleurverloop. Het tweede garen is een mohair garen wat zorgt voor een pluizig en zacht effect.


Zo maak je het:
Je haakt een ketting net zo lang als dat je wilt dat de handschoen wordt. Zorg bij het opzetten van de eerste losse dat je draad lang genoeg is om het haakwerk later vast te zetten.
Zodra je de ketting hebt opgezet haak je heen en weer met de steek die jij prefereert. Dit doe je totdat je het haakwerk om je pols heen kan vouwen. Let er op dat de handschoen uiteindelijk niet te strak zit, maar ook niet te los. 


Zodra je haakwerk groot genoeg is hecht je het af en zorg dat je draad nog ongeveer 20 cm lang is.
Vouw het haakwerk dubbel. Met de overgebleven draad en een stopnaald naai je de twee kanten samen totdat je op het punt bent gekomen waar je een opening voor de duim wilt hebben. Hecht de draad weer af en werk deze weg. Vervolgens gebruik je de draad aan de andere kant om het laatste stuk aan elkaar te naaien totdat je duim opening groot genoeg is.

Halverwege de handschoen heb ik er nog een draad doorheen geborduurd en iets aangetrokken om er een klein beetje een model in te krijgen. Maar dit hoeft natuurlijk niet.

Als je het leuk vind kun je er nog een paar knoopjes of andere versieringen op vast zetten. 


En dan is hij af! Herhaal alles nog een keer... :-)
Veel plezier ermee!

Groetjes,
Sandra



Geen opmerkingen:

Een reactie posten